У США армієць Роман Мартиненко “вижав” світовий рекорд

Posted: 02.09.2013 by rmclviv in Новини та події, у світі
Позначки:, ,

З 27 серпня по 1 вересня, в американському місті Кілін, штат Техас, проходив Чемпіонат світу з паверліфтингу серед юнаків та юніорів. У спортивному триборстві взяли участь близько двохсот спортсменів з 22 країн світу. Серед тих, хто приїхав поборотися за звання найсильнішого у своїй ваговій категорії (до 83 кг) був й представник навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України (м. Львів) військовослужбовець строкової служби – старший солдат Роман Мартиненко.
Загалом, вирішальним для нього став четвертий день першості світу в США. Очевидно, готуючись до завершення своєї юнацької спортивної кар’єри Роман вирішив порадувати своїх шанувальників і показав дуже солідний «дорослий» результат – 857,5 кг. У присіданні зі штангою на плечах йому підкорилися 330 кг, у жимі штанги лежачи він з легкістю справляється з 260 кг і… встановлює світовий рекорд.
А виконавши станову тягу штанги в 267,5 кг Роман, тим самим, забезпечив собі загальну суму піднятої ваги в 857,5 кг, що вивела його на першу сходинку п’єдесталу з-поміж восьми інших спортсменів категорії. Слід додати, що перевага хлопця над основним конкурентом – новозеландцем Гібсом Бретом (Gibbs Brett) склала …27,5 кг.
Таким чином, у підсумку того дня юнацька збірна України посіла друге місце у командному заліку із результатом 40 очок.
Щоправда, по завершенню змагань вона вже була на четвертому місці, лише 1 очком поступившись збірній команді Японії. Перше місце посіла збірна команда Росії – 54 очки, друге – США (51 очко).

Віталій ІВАНОВ,

Залишити коментар