Учасники міжнародного курсу вивчають питання взаємодії систем національної безпеки

Posted: 04.12.2013 by rmclviv in Міжнародне співробітництво
Позначки:

У Львові, учасники міжнародного курсу “Управління оборонною галуззю в широкому контексті безпеки” впродовж двох тижнів вивчали питання взаємодії безпекових національних систем країн світу. Як розповів представник департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України – головний спеціаліст Юрій Жувелик в основному тематика лекцій та практичних занять стосувалася урядовому управлінню, аспектів стратегічної безпеки та сектору безпеки в найбільш широкому розумінні, питанням оборони та управління оборонним сектором.


– Хочу сказати, що лекційний матеріал викладається на дуже високому рівні викладачами Королівської академії оборони Великої Британії. Власне, доктор Лора Клері, доктор Рогер Дарбі, полковник Мартін Форгрейв та підполковник Том Вілкінсон – люди досвідчені, які мають багатий практичний досвід у викладанні подібних курсів в інших країнах, – зазначив він.
Слід додати, що цей курс проходив у рамках реалізації Програми двостороннього співробітництва в галузі оборони між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії на 2013 рік.
За словами представника неурядової організації «Атлантична рада Грузії» Олександра Зібзібадзе курс видався цікавим та інформаційно насиченим.
– Ми вже вивчили чимало питань, що стосувалися сектору безпеки, але мене особисто зацікавили питання стратегії національної безпеки: обговорювали стратегії різних країн Чорноморського регіону. Ще сподобалося, що окрім теоретичних знань проводилося багато практичної роботи –  ми виконували різноманітних завдання, готували доповіді, брали участь в тематичних семінарах. На мою думку це суттєво допомогло учасникам засвоїти основні питання курсу.
Варто додати, що до Львова приїхало чимало слухачів, власне, за словами полковника Ігоря Лози, представника одного з управлінь Генерального штабу Збройних Сил України опановувати знаннями приїхало 14 делегатів структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, командувань видів ЗС України та 11 – від Грузії, Вірменії та Молдови.
Після завершення програми курсу всі його учасники отримають відповідні дипломи та сертифікати.
Переглянути фотозвіт >>>

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар