На Рівненщині випробовують новітню систему наведення для артилерії (ФОТО)

Posted: 11.02.2014 by rmclviv in Новини та події
Позначки:, , , ,
 В рамках виконання залікових вогневих завдань із озброєння реактивних систем залпового вогню “Град” на 233 Рівненському загальновійськовому полігоні оперативного командування “Північ” проводиться дослідна експлуатація електронного прицілу ЕГП-01БМ та універсального батарейного комп’ютера.

Військовослужбовці реактивного артилерійського дивізіону 24 окремої механізованої бригади в умовах, наближених до бойових, протягом трьох тижнів випробовують два елементи електронної системи наведення розробки компанії «Укрейніан Дефенс Консалтінг».

Для Збройних Сил України зразка 2017 року ми розробили нові унікальні цифрові засоби наведення та управління вогнем артпідрозділів, що дозволяють підвищити ефективність та бойову міць наших артилеристів, – зазначив представник компанії, полковник запасу Петро Пятаков. – Як артилерист з багаторічним практичним досвідом, я можу з впевненістю сказати, що за такими системами, як от оцифрування наведення, майбутнє українського війська.

Приціл призначений для наведення бойової машини реактивної артилерії БМ-21 у вертикальній площині та визначення поправки у напрямок на бічний нахил пакету направляючих бойової машини. А універсальний батарейний комп’ютер дозволяє визначати установки для стрільби з урахуванням поточних метеорологічних та балістичних умов стрільби. Якщо поєднати усі компоненти в мережу, то вітчизняні гармаші отримають унікальну систему, в якій електронний обчислювальний прилад обробляє дані і одразу ж передає команди командиру гармати чи машини.

За три тижні експлуатації пристрої успішно продемонстрували свою дієвість, – наголосив начальник відділу підготовки артилерійських підрозділів управління ракетних військ і артилерії оперативного командування “Північ” підполковник Артур Ніязов. – Завдяки батарейному компю’теру обчислення установок для стрільби здійснюється утрічі швидше, мінімізовано вплив людського фактору на розрахунки, оперативно враховуються зміни метеорологічних та балістичних умов стрільби, а електронний приціл дозволяє вдвічі скоротити час на наведення установок у ціль. Підрозділ пришвидшив реакцію, а отже його ефективність зросла майже у два рази – це, беззаперечно, перспективні технології для наших артилеристів.

До слова, випробування триватимуть протягом усього періоду виконання залікових вогневих завдань. Дослідники ставлять за мету перевірити дієздатність апаратури у найскладніших умовах, як от екстремальні температури на полігоні, негода тощо, та виявити конструктивні недоліки приладу, щоби у подальшому усунути їх з рахуванням побажань артилеристів.

Залишити коментар