У прокуратурі Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері — новий керівник

Posted: 05.04.2014 by rmclviv in Новини та події
Позначки:, ,

Сьогодні, 5 квітня 2014 року, виконувач обов’язків Генерального прокурора України Олег Махніцький представив колективу прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері новопризначеного прокурора регіону – старшого радника юстиції Миколу Лисого.
Першочерговими завданнями, які стоять перед прокурорами воєнної сфери у регіоні, Олег Махніцький визначив вирішення кадрового питання. У прокуратурі повинні залишитися і працювати лише професіонали, патріоти і порядні люди. Тим, хто був причетним до корупційних схем не місце у сучасній прокуратурі, яка не має права працювати на чиїсь особисті замовлення, а повинна жорстко і принципово виконувати вимоги Конституції України, Закону про прокуратуру, захищати інтереси людини і інтереси держави, у тому числі – у воєнній сфері.
Окрім того, він підкреслив, що у період виведення військ з окупованої території прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері повинна особливо уважно і принципово забезпечити конституційні права цієї категорії військовослужбовців. У той же час потрібно дати відсіч проявам сепаратизму, спробам розвалити державу.
Очільник Генеральної прокуратури наголосив: “Ми повинні показати кожним своїм кроком, кожним днем своєї праці, що немає тієї прокуратури, яка була раніше і викликала нарікання громадян і суспільства. Ми вибудовуємо нову, демократичну і побудовану на верховенстві права, країну. І суспільство має знати, що нова прокуратура – це законність, закон і стабільність держави”.
Новопризначений керівник прокуратури Західного регіону України, у свою чергу, запевнив, що докладе усіх зусиль, аби у цей непростий для країни і людей час зробити все для стабільності держави, запобігти сепаратизму, знищити корупцію, відновити боєздатність військових частин регіону, захистити соціальні права військовиків Збройних Сил, не дати розкрадати військові землі і майно. Прокурор регіону М.Лисий запевнив, що особовий склад прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнні сфері чесно, порядно, професійно, людяно виконає усі завдання.
У заході взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, прокурор Львівської області Володимир Гураль, начальник Академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, керівники державних структур регіону і піднаглядних військових частин, установ і організацій Західного регіону України та Львівського гарнізону.

Довідково:
Старший радник юстиції Лисий Микола Іванович пройшов низку прокурорсько-слідчих посад, починаючи з 1992 року: слідчий військової прокуратури Первомайського гарнізону, помічник військового прокурора, заступник військового прокурора, військовий прокурор Первомайського гарнізону військової прокуратури Південного регіону України, військовий прокурор Черкаського гарнізону військової прокуратури Центрального регіону України.
У 2006-му – 2011-му роках Микола Лисий очолював військову прокуратуру Київського гарнізону.
На посаду прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері призначений з посади заступник прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Залишити коментар