«Шеф» передової кухні

Posted: 23.02.2015 by rmclviv in АТО
Позначки:, , ,

1-кЗнайомтесь – Василь, елітний шеф-кухар з санаторію «Світязь», що у місті Трускавець Львівської області. Однак зараз, цей чоловік готує різноманітні смаколики, не для відпочиваючих та туристів. Він годує поранених і медперсонал 66-го мобільного госпіталю, який зараз знаходиться неподалік передових позицій наших військ. Сюди швидкі привозять поранених прямо з поля бою.

Field-Kitchen “Chief”

Meet Vasyl – elite head cook from sanatarium “Svytiaz” that is in Truskavets /Lviv region/. But now he cooks different manjars not for tourists and people on vacation. He cooks for the wounded and medical personnel of the 66-th mobile hospital that is located not far from the front line. Ambulances bring here the wounded directly from the battle field.


Отримавши повістку, цей успішний майстер різноманітних делікатесів з легкістю поміняв обладунки шикарної ресторації на суворі умови військової польової кухні. Він вже звик до канонади. Однак і тут він намагається, навіть маючи дуже обмежений асортимент продуктів балувати всіх смачними ресторанними блюдами. От, наприклад, випробовуючи духовку, він спік для всього особового складу неперевершений пиріг з яблук.
– Направду я люблю готувати борщ, – зізнається Василь. – Наш звичайний, український борщ. Варю його за нашим фірмовим сімейним рецептом. І дуже тішусь коли бачу, як люди з апетитом їдять.
За словами Василя, коли до нього принесли повістку на мобілізацію в нього навіть і думки не було знайти шляхів, щоб не піти в армію. Навпаки він відразу вирішив відгукнутись на звернення Батьківщини. Адже за його переконаннями кожен чоловік, що поважає перш за все себе, у важку хвилину має стати своєрідною цеглинкою в оборонній стіні держави. І нехай його робота готувати їжу, але він вірить, що смачними стравами сприяє одужанню наших бійців.

Тарас ГРЕНЬ, передова інформаційна група МО України.

On receiving the call-up note this successful master of manjar easily changed grand restaurant for harsh conditions of field-kitchen. He got used to bombardments. But even having limited assortment of foodstuff he manages to pet everyone with tasty restaurant dishes. For example, trying the oven he baked matchless apple pie for the stuff.
– Frankly to say, I love to cook borshch, – Vasyl confesses. – Very ordinary Ukrainian borshch. I cook it accordingly to our family recipe. And it pleases me very much to see people like it.
As Vasyl says he did not have any intention to avoid army when he received a mobilization call-up note. On the contrary he decided on the spot to answer Motherland’s call. He believes that every self-respecting man should become a brick in the country’s defense wall. Though his work is to cook food, but he is sure tasty dishes help our soldiers to recover soon.

Залишити відповідь

Please log in using one of these methods to post your comment:

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s