Звитягу офіцера 93-ї окремої механізованої бригади в зоні АТО відзначено нагрудним знаком «За військову доблесть»

Posted: 04.02.2016 by rmclviv in ВАЖЛИВО!!!

У Львові, керівництво Військово-медичного клінічного центру Західного регіону та міський голова Андрій Садовий вручили одному з пацієнтів відділення відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології нагрудний знак «За військову доблесть». Як зазначив начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда відзнаку оборонного відомства командир інженерно-технічної роти старший лейтенант Артур Кирєєв отримав за мужність і відвагу виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення Антитерористичної операції.
– Його товариші розповіли нам про те, що Артурові притаманні виваженість у прийнятті рішень, професійний підхід до виконання будь-якого завдання, вболівання за справу. Він є душею військового колективу тож навіть під час перебування на лікуванні в нашому місті його бойові побратими завжди знаходяться з ним на телефонному зв’язку. Також надають йому посильну допомогу та підтримують не лише морально, а й матеріально.
Вітаючи офіцера з відзнакою Андрій Садовий наголосив на тому, що усі військовослужбовці – учасники АТО, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, опосередковано. стають львів’янами.
– Саме тому, за можливості галичани завжди допомагали і будуть їм допомагати. Чималий обсяг робіт ще потрібно виконати в цьому відділенні: знаю, що є тут висококваліфіковані спеціалісти, але бракує необхідного устаткування, обладнання. Будемо працювати у цьому напрямку та надавати всебічну підтримку. Сьогодні у нас була велика честь передати Артуру нагороду, яку він заслужив. Чесний хлопець. І дівчина, яка поряд з ним, і товариші – це велика єдина сім’я. Я думаю, що це обов’язок всіх нас – держави, влади, громадських організацій – зробити все можливе і неможливе. Якщо є хоча б один шанс, треба його використовувати. Тому що на цих прикладах ми можемо будувати нашу державу. Не можна ніколи й нікого кидати напризволяще, – зазначив він.
Під час крайнього бойового виходу його група потрапила під мінометний обстріл неподалік від селища Опитне Донецької області. З-поміж інших офіцер отримав осколкові поранення верхньої та нижньої частин тулуба та важку хребетно-спинномозкову травму. Після лікування у передових військових медичних закладах був переправлений санітарно-транспортною авіацією до Львова. Саме тут вже майже три місяці він під опікою кваліфікованих реабілітологів працює над тим аби відновити функції організму і звести до мінімуму наслідки отриманих поранень та травм. Щоденно наполегливо працює у тренажерному залі: розробляє всі групи м’язів, суглоби, підтримує загальну фізичну форму, а ще вчиться вправлятися з інвалідним візком та мріє про те, коли зможе зробити самостійно перші кроки…

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар