У Львові відзначили 30-річчя виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

Posted: 15.02.2019 by rmclviv in Новини та події
Позначки:, ,

Сьогодні, 15 лютого, у Львові відбулися заходи, приурочені до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
У цей день поминальні заходи за участю керівництва області, ветеранів війни в Афганістані, учасників АТО, військовослужбовців гарнізону та представників громадськості розпочалися у військовму храмі Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ, спорудженого воїнами-афганцями та капеланами Центру військового капеланства у пам’ять про полеглих в Афганістані, на Майдані та у районі проведення Антитерористичної операції на сході України.
Літургію у храмі Стрітення Господнього провів глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук.
Згодом, біля пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.» відбулося віче-реквієм, на якому, зокрема, були присутні перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, заступник голови львівської обласної ради Володимир Гірняк, начальник Львівського гарнізону – начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук та інші.
Після покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку усі присутні вшанували полеглих співвітчизників хвилиною мовчання. На їхню честь було здійснено салют зі стрілецької зброї. Представники духовенства провели поминальну панахиду за всіма загиблими українцями, які виконували завдання на території інших держав, а також за полеглими борцями за волю України на Майдані та загиблими захисниками нашої держави в сучасній російсько-українській війні.
Завершилися заходи відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав традиційною солдатською кашею, яку цього року організували кухарі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Вадим БАКАЙ.

Залишити коментар