У Бродах попрощалися із загиблими на Донеччині

Posted: 22.05.2014 by rmclviv in Захисник Батьківщини!

Вчора, громада міста Броди, що на Львівщині попрощалася із загиблими військовими льотчиками та бортовими техніками 16 окремої бригади армійської авіації, які героїчно загинули в ніч на 2 травня під час виконання бойового завдання в межах антитерористичної операції у Слов’янську, Донецької області. Від військової частини до центральної площі міста багатотисячна жалобна процесія проходила живим коридором, який влаштували обабіч дороги учні загальноосвітніх навчальних закладів, працівники державних та приватних установ, городяни.


До скорботної ходи роти Почесної варти з Бойовим Прапором частини та військового оркестру Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, родин, друзів, товаришів по службі долучилась багато бродівчан. Серед них, також й делегація оборонного відомства на чолі із тимчасово виконуючим обов’язки начальника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України генерал-майором Олександром Розмазніним, начальником Армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майором Валентином Пістрюгою, представники державної влади та місцевого самоврядування, громадських та ветеранських організацій Львівщини, а також депутати обласної ради.
Під красномовні гасла «Герої не вмирають» та «Слава Героям», які хвилями котилося услід за машинами почесного ескорту із тілами загиблих на міському кладовищі під звуки Державного Гімну України й залпи військового салюту знайшли свій вічний спочинок майори Руслан Плоходько та Сергій Руденко. А за двадцять кілометрів від них – у селі Берлині поховали старшого лейтенанта Ігоря Грішина.

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар