Днями більше трьох десятків слухачів отримали свідоцтва державного зразка та міжнародні сертифікати про здобуття цивільної професії коштом НАТО.
За словами директора громадської організації «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» пана Андрія Роя група розпочала навчання на початку року в звичному режимі та з початком карантинних заходів освітній процес довелося перенести в мережу Інтернет.
– Вже багато років наші групи безпосередньо навчаються на базі регіональних закладів вищої освіти. В нашому обласному центрі, наприклад, багаторічним освітнім партнером є Львівський інститут Міжрегіональної академії управління персоналом (ЛІ МАУП). Однак, на тлі загрози життю і здоров’ю від смертельного вірусу всім учасникам освітнього процесу, ми змушені були терміново освоювати технології дистанційної освіти. Було складно, але завдяки нашим викладачам і слухачам вдалося налагодити логістику навчання, – розповів пан Андрій.
Також додав, що попри складнощі навчальний план було виконано повністю, за винятком фази практичних занять.
– Наш курс вимагає проведення практики на базі охоронних структур установ чи підприємств – це аспект спеціалізованої підготовки, але через карантин довелося відійти від правил та обмежитися онлайн презентаціями: знання – скарб, але здоров’я важливіше.
Слід додати, що група слухачів складалася із військовослужбовців – учасників російсько-української війни, військових запасу, а вручення документів про здобуття освіти за участі заступниці директора ЛІ МАУП доцента Євгенії Парфенюк відбулося з дотриманням чинного законодавства щодо боротьби з COVID-19 та рекомендацій представників Офісу НАТО в Україні.

Довідка. За роки діяльності — з 1999 року — громадської організації «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» перепідготовка військових на цивільні спеціальності здійснювалася коштом НАТО, ОБСЄ та, частково, за бюджетні кошти у Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачеві, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові.

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар