На Закарпатті триває призов на строкову військову службу

Posted: 28.11.2019 by rmclviv in Новини та події

В межах призовної кампанії «Осінь-2019» із Закарпаття буде направлено 370 юнаків. За словами ТВО начальника відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступника військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату підполковника Віктора Греся на сьогоднішній день армійські лави вже поповнили 229 громадян.
– Цього тижня ще більше сотні молодих людей відправляться до навчальних центрів Збройних сил України опановувати військові спеціальності, – розповів офіцер.
Також він зазначив, що цього року, як і в попередні, спостерігалася певна пасивність посадових осіб з виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, які відповідальні за ведення військового обліку щодо оповіщення призовників.
– Вони це роблять, скажімо так, наче з примусу і це призводить до того, що не всі призовники отримують повістки вчасно. Є певна процедура в межах якої призовник має особисто її отримати та завірити факт отримання особистим підписом. А якщо його вдома немає? Якщо він на заробітках за кордоном? Інколи потрібно не один раз навідатися за адресою. Вони ж вважають, що один раз прийшли і цього вже досить. У Постанові Кабінету Міністрів України №921 щодо порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних чітко вказано хто і чим має займатися, але часто-густо доробляти за цивільними колегами доводиться представникам військкоматів разом з Національною поліцією. Це неприпустимо, – наголосив підполковник Віктор Гресь.
– Як наслідок деякі власники домогосподарств (вони теж відповідають за оповіщення) та посадові особи органів місцевого самоврядування були оштрафовані за безвідповідальне ставлення до виконання заходів призовної кампанії, – додав офіцер.
Варто додати, що цієї осені на строкову військову службу заплановано призвати понад 15 тисяч призовників з усіх куточків України. Лави ЗС України поповнять 9 тисяч громадян, Національної гвардії України – 4400, Державної прикордонної служби – 1 тисяча, Державної спеціальної служби транспорту – 800 осіб.

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар