Львівські десантники показали прикарпатцям броньований «Хаммер»

Posted: 27.07.2019 by rmclviv in Новини та події
Позначки:, , , ,

З метою популяризації військової служби за контрактом в елітних підрозділах Десантно-штурмових військ Збройних сил України Івано-Франківщиною проїхав броньований «Хаммер» з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.
Ця спільна акція львівських десантників та Івано-Франківського обласного військового комісаріату тривала три дні і охопила обласний центр та районні міста Рогатин, Галич та Надвірну.
Десантники легендарної 80-десятки, озброївшись народною мудрістю «краще один раз побачити, ніж сто разів почути» вирушили на Прикарпаття реалізувати своє бажання показати усім охочим чим і на чому сьогодні воює «крилата піхота».
Американські броньовані «Хаммери» з’явилися на озброєнні бригади у 2015 році і за цей час вже перестали бути новинкою. А бронеавтомобіль, що приїхав зі Львова раніше неодноразово був у районі проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.
Старший групи старший лейтенант Сергій Лазоренко розповів, що такі акції в бригаді відбуваються не вперше. А проводять їх для того, щоб молодь та свідомі громадяни не вагалися у прийнятті рішення пов’язати своє життя із службою в армії, зокрема в елітних військах.
— Можливо чоловіки, які бажають укласти контракт із військом мають якісь сумніви, їм не вистачає потримати справжню бойову зброю в руках, послухати як працює двигун бойової машини, відчути її міць сівши за кермо, щоб прийняти серйозне рішення, а такі демонстрації можуть стати для них мотиваційним чинником, — розповідає офіцер.
Слід відзначити, що група львівських десантників на бойовому автомобілі та ще й зі всім озброєнням зчинила на Прикарпатті неабиякий інтерес: сфотографуватися із ними прагнули і діти, і дорослі.
Як розповів представник Івано-Франківського обласного військового комісаріату підполковник Юрій Мухін, ця акція вже має результат: у містах, де побували військовослужбовці ДШВ, вже з’явилися зацікавлені кандидати і він сподівається, що згодом їх побільшає. Офіцер також повідомив, що у військкоматі подібну акцію планують провести із представниками 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», яка дислокується на теренах Івано-Франківської області.

Яна ШЕКЕРЯК.

Залишити коментар