Представники громадських організації продовжують допомагати медичним закладам Львівщини

Posted: 29.05.2020 by rmclviv in Благодійність, ВАЖЛИВО!!!, Новини та події, у регіоні

Екс-голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка передав представникам Військово-медичного клінічного центру Західного регіону півсотні захисних «дихаючих» костюмів корейського виробництва та десять пульсоксиметрів. За його словами подібну допомогу було надано також й обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 6-й міській поліклініці, обласному клінічному діагностичному центру. Як зазначив начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда отримані засоби будуть обліковані встановленим порядком та поповнять арсенал військових медичних працівників у боротьбі з Covid-19.
Натомість начальник клініки невідкладної медичної допомоги полковник медичної служби Костянтин Бартошик розповів про те, що впродовж «карантинних» місяців було суттєво нарощено матеріально-технічну базу профільних відділень.
– Однією з останніх новинок, яку було закуплено нами за кошти спеціального фонду Центру є оцей бокс-ізолятор для транспортування інфікованих хворих. Його розробили у місті Кременчук фахівці одного з вітчизняних підприємств агропромислового машинобудування. У цій герметичній капсулі ми можемо транспортувати пацієнта з будь-якої точки Західного регіону. Якщо у наступні дні ми отримаємо вказівку на евакуацію пацієнта з Covid-19, то цей апарат значно полегшить виконання поставленого завдання. Як бачимо він сконструйований із цупкого поліетилену, шви прошиті й проклеєні, є низка отворів для підведення повітря та знезаражувальних фільтрів. В капсулу вмонтовані рукавиці-манжети для того аби медичні працівники могли проводити маніпуляції всередині боксу. Дуже важливим є те, що пацієнта можливо транспортувати в ній у напівсидячому положенні. Також чудова розробка дозволить захистити персонал евакуаційної бригади від смертоносної хвороби, – зазначив полковник медичної служби Костянтин Бартошик.
Крім того, військові медичні працівники розповіли про те, що новинка може бути застосована і для перевезення пацієнтів, наприклад, з важкими опіками, небезпечними інфекційними хворобами.
Загалом, впродовж останніх місяців військові медичні працівники Західного регіону брали участь у багатьох евакуаціях важких пацієнтів з нестабільною гемодинамікою.

Віталій ІВАНОВ

Залишити коментар