Двадцять шість військовослужбовців Яворівського гарнізону успішно завершили перенавчання на цивільну спеціальність

Posted: 15.11.2019 by rmclviv in ВАЖЛИВО!!!, Міжнародне співробітництво, Новини та події
Позначки:,
У місті Яворів, в конференцзалі філії Львівського обласного центру зайнятості відбулися урочистості з нагоди випуску групи слухачів 350-годинного курсу «Менеджмент безпеки бізнесу». Навчання відбувалося за участі викладачів Львівського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, громадської організації «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» та Поліції охорони з цивільного бюджету НАТО.

З вітальними словами до випускників звернулися представник Офісу НАТО в Україні виконавчий менеджер програми НАТО-Україна пан Крістофер Штаудт, голова райдержадміністрації Назар Сойко, заступник директора районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайла Гоза.
У своєму виступі Крістофер Штаудт подякував випускникам за активність в навчанні та поінформував про діяльність Офісу НАТО щодо перспектив створення в Україні системи перенавчання військовослужбовців, які звільнятимуться з військової служби в майбутньому на цивільні спеціальності.
– До завершення поточного року в регіонах країни дипломи та сертифікати міжнародного зразка отримають майже дев’ять сотень випускників. Значна частина слухачів брала участь в складі сил Антитерористичної операції (нині – операція Об’єднаних Сил). Цікавим є той факт, що за останні роки на курси зголошуються все більше жінок-військовослужбовців, – зауважив пан Крістофер.
На підтвердження цих слів директор ГО «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» пан Андрій Рой зазначив, що у складі групи випускників присутні дванадцяти представниць чарівної половини людства.
– За останні роки склад наших груп все більше і більше поповнюється військовослужбовцями-жінками, які у складні часи для нашої держави стали пліч-о-пліч з чоловіками на її захист, – наголосив він.
Варто зазначити, що міжнародні партнери активно співпрацюють з українськими колегами над розгортанням вітчизняної системи переходу від військової служби на цивільні спеціальності. За прогнозами процес реалізації ідеї від проектної розробки до практичної роботи може зайняти до 2,5 років.
З-поміж інших питань випускників було поінформовано про те, що за декілька місяців представники Офісу обов’язково поцікавляться у них про їхню подальшу долю: чи знайшли місце праці, чи задоволені курсом, чи корисними були отриманні знання.
На завершення заходу відбулася церемонія вручення випускникам курсу «Менеджмент безпеки бізнесу» дипломів та сертифікатів міжнародного зразка.
Довідка. За роки діяльності – з 1999 року – громадської організації «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» перепідготовка військових на цивільні спеціальності здійснювалася коштом НАТО, ОБСЄ та бюджетні кошти у Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачеві, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові.
На сьогоднішній день в Західному регіоні перепідготовку за фінансування НАТО було забезпечено для 2171 громадян (всього 4 433 чол, понад 2 500 із них – працевлаштовані).
Віталій ІВАНОВ, «АрміяInform»

Залишити коментар