Розпочалася підготовка особового складу чергової ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії

Posted: 10.05.2011 by rmclviv in Міжнародне співробітництво
Позначки:, , , ,

10 травня, на базі 7-го окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України розпочалася підготовка особового складу чергової – 15-ї – ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії.

В ході етапів підготовки з майбутніми миротворцями проводитимуться різноманітні заняття, спрямовані на удосконалення теоретичних знань та практичних навичок льотного складу та фахівців інженерно-авіаційної служби, а також зв’язку і тилу.
Під час етапу бойового злагодження екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 виконуватимуть завдання з бойового застосування, пошукового-рятувального забезпечення, виконають вправи вогневої підготовки тощо. Крім того, відпрацьовуватимуться вправи з виконання зльоту та посадки на запилені майданчики, а також польоти вночі.

Особливу увагу в період підготовки буде зосереджено на вивченні метеорологічних умов в районі базування, маршрутів польотів у Ліберії та Кот-д’Івуарі, практичним навичкам льотного складу до виконання миротворчих завдань.

Для відновлення та удосконалення дій екіпажів передбачається виконати декілька льотних змін. Водночас, технічний персонал здійснить обслуговування та ретельну підготовку гелікоптерів, техніки і обладнання служб тилу, технічного забезпечення тощо.

Кандидатом на посаду командира 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України чергової ротації призначено досвідченого військового льотчика полковника Володимира Пастухова, який має великий досвід виконання миротворчих завдань на території колишньої Югославії, Сьєрра-Леоне та Ліберії, виконував інтернаціональний обов’язок у Афганістані.

Чергову – 15-ту – ротацію українського миротворчого контингенту в Ліберії заплановано провести у червні поточного року.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону — 275 військовослужбовців. На озброєнні загону перебувають 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

На виконання Резолюцій Ради Безпеки ООН №1609 та №1865, Закону України від 4 листопада 2010 року “Про схвалення рішення Президента України щодо участі миротворчого контингенту України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д’Івуарі” починаючи з 26 листопада 2010 року вертолітна група 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії у складі 60 військовослужбовців і 5 вертольотів виконує завдання з оперативної підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі.

Залишити коментар