Перевага належить лише тим, хто тверезо оцінює свої можливості

Posted: 18.02.2012 by rmclviv in 2012, Рік офіцера-лідера, фізичної підготовки і спорту
Позначки:, , , , ,

На базі 80-го окремого аеромобільного полку відбулися змагання з армспорту на першість 13-го армійського корпусу Сухопутних військ, в яких взяли участь команди військових частин шести областей Західної України. Як повідомив начальник служби фізичної підготовки і спорту об’єднання, головний суддя змагань підполковник Леонід Садовський загалом прибуло 103 спортсмени-військовослужбовці різних вагових категорій.
Сьогоднішній захід – це лише черговий етап спартакіади, що триває в корпусі. Нещодавно було проведено змагання з багатоборства військово-спортивного комплексу та гирьового спорту, – розповів підполковник Леонід Садовський. – Змагання проводяться у восьми вагових категоріях на ліву та праву руку. Не усім відомо, але армспорт ґрунтується на дуже тонкій, напруженій психологічній боротьбі. Для перемоги у ній армборцю необхідно досконало володіти усіма стандартними та технічними прийомами. Загалом, техніка боротьби під час поєдинку є мистецтвом застосування набутої техніки в певних умовах, а також протиставлення фізичних та морально-вольових якостей одного спортсмена, якостям та намірам іншого. А ще перед поєдинком армборець себе має для себе чітко уявляти стратегію: пристосовуватися до дій супротивника чи активно діяти самостійно. Для цього важливо знати свого противника в “обличчя”: усі його сильні та слабкі сторони. І ще одне – перевага належить лише тим, хто тверезо оцінює свої можливості.
Армспортом успішно займаються і офіцери, і військовослужбовці служби за контрактом, і молоді солдати строкової служби. Повірте, навіть у сорок п’ять можна показувати пристойні результати. Якщо ж говорити про піковий вік, то він наступає після тридцяти і триває майже до сорока років, а тридцять два, тридцять п’ять років є “золотою” серединою для спортсмена. Однак, обмовлюся, це коли мова йде про високі досягнення, – зазначив підполковник Леонід Садовський.
Також офіцер розповів, що місце змагань було обрано не випадково: “Ця військова частина має чи не найкращу спортивну базу серед військових частин корпусу, якою опікується начальник фізичної підготовки та спорту полку капітан Василь Дзяма. Крім того, місто Львів має зручне географічне розташування у Західному регіоні, тож основна частина наших військовослужбовців добиралася не більше восьми годин, а це має важливе значення, адже важка дорога аж ніяк не сприяє демонстрації високих спортивних результатів”.
Після запеклих поєдинків в особистому заліку перемогу святкували такі учасники змагань: у ваговій категорії до 60 кілограмів – солдат В.Світайло,
у категорії до 65 кілограмів – солдат В.Матіїв,
у категорії до 70 кілограмів – капітан В.Кривцов
у категорії до 75 кілограмів – старший солдат С.Руснак
у категорії до 80 кілограмів – старший лейтенант І.Коновалов
у категорії до 90 кілограмів – солдат О.Лобунь
у категорії до 100 кілограмів – старший лейтенант М.Сосновський
у категорії більше 100 кілограмів – майор С.Євдокімов.
За результатами напруженої боротьби перемогу святкувала команда 80-го окремого аеромобільного полку. Друге місце посіла команда 300-го окремого гвардійського механізованого полку з Чернівців. А третє місце – за рівнянами.
Слід додати, що паралельно з проведення змагань з армспорту начальник служби фізичної підготовки і спорту 13 армійського корпусу підполковник Леонід Садовський перевірив рівень фізичної підготовки військовослужбовців 80-го окремого аеромобільного полку на силову витривалість: десантники підтягувалися та вправлялися у підйомі з переворотом на перекладині.
– За результатами цієї перевірки наші військовослужбовці отримали загальну оцінку “добре” – зазначив начальник фізичної підготовки та спорту полку капітан Василь Дзяма.

Віталій ІВАНОВ.

Залишити коментар