На Рівненщині набирають добровольців до батальйону територіальної оборони

Posted: 06.05.2014 by rmclviv in Новини та події
Позначки:, , ,

На базі Рівненського обласного військового комісаріату розпочався відбір кандидатів з числа добровольців для проходження військової служби у батальйоні територіальної оборони.

Як зазначив військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Дмитро Оксенюк, під час комплектування цього підрозділу буде дотримано принцип добровільності. Адже люди, які йдуть служити за власним бажанням, мають вищу мотивацію та відданість обов’язку.

–  Вимоги до рекрутів такі ж, як і при комплектуванні військових частин Збройних Сил України: кандидати повинні відповідати визначеному віку, стану здоров’я, морально-психологічним якостям тощо, – зазначив полковник Дмитро Оксенюк. – Після проходження комісії, особовий склад батальйону буде забезпечений необхідним речовим майном, озброєнням. Військовослужбовці пройдуть бойове злагодження.

Якісне формування батальйону територіальної оборони підтримав голова Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Рибачок, який закликав патріотично налаштованих чоловіків ставати на захист Батьківщини.

–  Усі, хто має енергію, бажання, фізичну форму, записуйтеся до батальйону, де ви пройдете бойове навчання, – зауважив Сергій Рибачок. – Ваша допомога зараз як ніколи потрібна Рівненщині та Україні.

Дислокуватися батальйон територіальної оборони буде в межах Рівненської області.

Також, на основі Указу в.о. Президента України Олександра Турчинова, голова ОДА підписав розпорядження про відновлення призову, який триватиме з 25 травня до 30 червня.

–  Призиваються усі чоловіки віком від 18 до 25 років. Хто не прибуде до призовних пунктів у визначений час, і не надасть документів щодо права на відстрочку, буде притягнений до відповідальності згідно чинного законодавства, – додав полковник Дмитро Оксенюк.

Залишити коментар