На Львівщині удвадцяте проводили до Африки миротворців

Posted: 23.07.2014 by rmclviv in Миротворчість
Позначки:, , , , , , , , ,

Учора, 22 липня 2014 року у окрему Бреславському полку армійської авіації оперативного командування «Північ», де командиром є військовий льотчик-снайпер полковник Юрій Вербельчук, відбувся урочистий мітинг з нагоди урочистих проводів 20 ротації особового складу 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у республіці Ліберія.
У заході брали участь начальник Управління армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Валентин Пістрюга, начальник відділу армійської авіації Центру авіації та ППО оперативного командування «ПівденЬ» полковник Андрій Когут, голова Новокалинівської міської ради Богдан Юзв’як та настоятель храму рівноапостольного князя Володимира міста Новий Калинів отець Ярослав.
В заключному слові командир загону полковник Петро Пліс запевнив, що сформований вертолітний загін повністю готовий до виконання завдань за призначенням та з честю виконає почесну миротворчу місію. За час підготовки особовий склад загону виконав необхідну кількість тренувань екіпажів вертольотів, наземного персоналу тощо.
Відзначимо, що не зважаючи на напружену ситуацію в державі, Україна залишається повноправним учасником міжнародних миротворчих програм і виконує усі пункти міжнародних домовленостей і зобов’язань щодо участі підрозділів Збройних Сил України у проведенні такого роду операцій.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.
Загальна чисельність загону — 275 військовослужбовців. На озброєнні загону перебувають 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.
Українськими миротворці постійно проводять патрулювання кордонів Ліберії із сусідніми країнами, перевозять людей та вантажі. Також українські миротворці задіюються в організації і проведенні пошуково-рятувальних операцій.

Володимир Скоростецький

Залишити коментар