Переглянути альбомУ Самбірському та Бродівському військових гарнізонах відбулися урочистості з нагоди випуску чергових груп перепідготовки військовослужбовців, які завершили навчання в межах курсу “Менеджмент безпеки бізнесу”. Вручення свідоцтв державного зразка, міжнародних сертифікатів та посвідчень Державної служби охорони при МВС України (УДСО) отримали 64 слухача, які впродовж 350 годин опановували низку загальних та спеціальних дисциплін.

Традиційно, з вітальними словами до випускників звернулися менеджер програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт, виконавчий керівник програми НАТО-Україна Олександра Огороднікова, представники районних державних адміністрацій та організатори курсів з громадської організації “Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку”.
За словами директора громадської організації Андрія Роя до навчання залучалися не лише військовослужбовці запасу та відставники, а й учасники антитерористичної операції.
Для нашої організації цей факт є, суттєвим досягненням, адже у попередні роки ми здійснювали соціальну адаптацію виключно військовослужбовців, які планували звільнятися з військової служби або перебували у відставці. Однак цей рік вніс суттєві корективи в нашу життєдіяльність та навчальні плани і довелося провести не одну бесіду з міжнародними партнерами задля того аби отримати відповідний дозвіл. До їх честі вони з порозумінням віднеслися до всіх ініціатив нашої організації, наголосив він.
Варто зазначити, що навчання безпекового курсу проводиться профільними викладачами й спеціалістами та місти у собі опанування основ з права, трудового законодавства, кадрового забезпечення та економічних дисциплін. Усі набуті знання будуть їм у нагоди під час роботи в структурах служб безпеки та охорони підприємств.
Загалом, в поточному році Центром перепідготовки сплановано провести перенавчання 11 груп слухачів, в межах освітніх міжнародних програм, які фінансуються НАТО, ОБСЄ та Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія.

Віталій ІВАНОВ.

Довідка. З 2008 і до тепер Центр здійснює свою діяльність виключно за кошти міжнародних організацій. За бюджетні кошти лише в 2008 році пройшли перепідготовку 95 чоловік.
За роки діяльності було перепідготовлено 2966 військовослужбовців, з них 1941 осіб працевлаштовані. За кошти НАТО пройшли перенавчання 873 військовослужбовців, за кошти ОБСЄ – 532 чол. Було організовано навчання 106 груп військовослужбовців у військових гарнізонах міст Броди, Володимир-Волинський, Золочів, Луцьк, Львів, Мукачеве, Рівне, Самбір, Ужгород, Чернівці та Яворів. Ще дві групи навчаються у Львові, та одна у Чернівцях за кошти Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія.

Залишити коментар