У військкомат – через газету!

Posted: 10.07.2015 by rmclviv in ВАЖЛИВО!!!
Позначки:, , , ,

Проблема оповіщення військовозобов’язаних під час чергової хвилі мобілізації актуальна для кожного військкомату. Саме цей напрямок роботи, здебільшого, є найбільш складним. Вручення повісток ускладнюється різноманітними факторами: хтось з поважних причин, а хтось і свідомо уникає зустрічей з представниками військових комісаріатів.

Однак, на Львівщині  знайшли ще один ефективний спосіб комунікації  з військовозобов’язаними. Зокрема, за ініціативою  Сокальсько-Червоноградського об’єднаного районного військового комісаріату у районних газетах надрукували список військовозобов’язаних, які з різних причин упродовж мобілізаційної кампанії не були оповіщені. У опублікованому матеріалі наголосили, що ці особи мають терміново з’явитись до військкомату для уточнення військово-облікових даних.

Така форма роботи  виявилась ефективною. Упродовж  5 днів після виходу цього номеру газети, у військкомат з’явилось 7 військовозобов’язаних.  Важливим є і просвітницько-виховний аспект такої роботи. Репутація чоловіка-ухильника від військової служби  на рівні району влаштовує далеко не всіх представників сильної статі, особливо у теперішній час. Хоч є і такі,  які гордовито заявляють, що їм вдалося «відкосити»  від  війська. Але, ставлення громади до них  різко змінюється. Людський осуд і суспільна думка має досить потужний виховний вплив.  Можливо, зовсім недалеко той час, коли військова служба стане престижною і чоловікам буде соромно зізнаватись, що вони не носили військового однострою

До слова, така форма оповіщення є законною і цей досвід варто перейняти й іншим військовим комісаріатам, перед якими поставлене чітке завдання щодо виконань заходів мобілізаційної кампанії.

Володимир Скоростецький

Залишити коментар