У Львові учасникам бойових дій надали уже 32 тисячі послуг, серед яких є юридичні, психологічні та соціальні

Posted: 18.07.2019 by rmclviv in Дописи
Позначки:, , , , , ,

З січня 2016 року у Львові працює Центр надання послуг учасникам бойових дій, що є комунальним закладом Львівської міської ради й працює з жителями Львова, прилеглих до нього населених пунктів Брюховичів, Рудного та Винників. Зараз заклад підпорядковується Управлінню соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Від часу свого заснування у Центрі відвідувачі отримали уже 27 тисяч інформаційних, 3 тисячі юридичних і 2300 психологічних послуг.
Персонал Центру налічує близько 20-ти працівників, здебільшого фахівців із соціальної роботи, є також кваліфіковані юрист та психолог.
— У нашому Центрі персонал працює за принципом рівний-рівному,тобто працівники мають відношення до війни на сході України, — розповідає фахівець Центру по роботі із громадськістю Марія Прихід. — Наприклад, чоловіки, які у нас працюють, всі ветерани АТО, жінки — дружини учасників бойових дій. Серед них також є члени сімей загиблих.
Центр має три основні напрямки роботи: юридична консультація, психологічна підтримка і соціальна допомога (соціальні виплати). По кожному з цих напрямків учасники бойових дій можуть отримати консультації. Також тут їм допомагають у працевлаштуванні, приймають заявки на вироблення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та на виготовлення ID-карток для учасників АТО, які потім опрацьовують щосуботи у ЦНАПах без додаткових черг, і надають інформаційну підтримку ветеранам, що відкрили свій бізнес.
Окрім уже зазначених послуг у приміщеннях Центру для учасників бойових дій та членів їх сімей часто проводяться різноманітні лекції та тренінги. організовуються туристичний відпочинок у парках міста на кшталт «Тверезої гулянки на Погулянці», а також заходи зі святкування Дня Захисника Вітчизни «Під твоїм покровом».
Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій відкритий для співпраці з іншими організаціями та установами й підтримує ініціативи та проекти створені для допомоги ветеранам російської війни проти України та їх сім’ям.

Яна ШЕКЕРЯК

Залишити коментар